Ива Дойчинова
На снимката: Ива Дойчинова; Източник: БНР

Трите основни програми на БНР от днес имат нови директори, съобщиха от националното радио.

Даниела Якова вече оглавява програма „Хоризонт“, Митко Новков застава начело на програма  „Христо Ботев“, а Ива Дойчинова – на  „Радио София“.

Тримата са предложени от генералния директор на БНР Андон Балтаков и са утвърдени единодушно от Управителния съвет на радиото, се казва в съобщението на БНР.

И тримата журналисти са утвърдени професионалисти с опит и авторитет в медийното и публичното пространство, които от години работят в БНР, пише още в съобщението на медията.

Даниела Якова е дългогодишен водещ на предаванията „12 плюс 3“ и „Рано в неделя“. Работи в БНР от 1993 г. Била е отговорен редактор на „Нощен блок“ и „Съботно-неделни предавания“.

Митко Новков е журналист, публицист, критик и наблюдател с десетилетен опит в най-утвърдените издания за култура в България. От 2014 г. е автор и водещ на предаването „Премълчаната история“ по програма „Христо Ботев“, а от 2017 г. е ръководител на радиотеатъра като отговорен драматург на екип „Драматургични форми“.

Ива Дойчинова е знаков глас в българския радиоефир с ярко присъствие и в телевизионната журналистика като водеща в трите национални телевизии.

Създател е на националната кампания „Будител на годината“ и е посланик на UNICEF. От 2018 г. е водеща на сутрешния блок „Нашият ден“ и заместник-главен редактор на програма „Христо Ботев“ на БНР.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!