Николай Марков
На снимката: Николай Марков/ Източник: БТА

БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от Николай Георгиев Марков от ПП “Величие”.

В сигнала се казва:

“(…) На 16.06.2023 г. в публична страница в социалната мрежа “МЕТА” (Фейсбук) с име “Николай Марков” е публикувана публикация със следния текст:

“Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те.
Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате?

Приказки много, но дела никакви! Патриотична нула.“

Прилагаме линк към цитираната публикация:

https://www.facebook.com/share/PsCEBW9rGkpcnL4s/

Страницата е легитимирана със снимка на Николай Георгиев Марков, по публична информация е негова и се администрира и списва лично от Николай Марков.

Според БОЕЦ, в текста на публикацията се съдържат данни, че лицето Николай Георгиев Марков събира и получава от неизвестни лица и източници разузнавателна информация, свързана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или поне така твърди той. Същият заявява, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал директно в Москва, явно на руските разузнавателни служби. Същият твърди, че целта му е да предстaви тази информация за сведение и разпореждане в Москва. От думите му разбираме, че той получава разпореждания от Москва във връзка с тази разузнавателна дейност, свързана с военната помощ за Украйна.

Руската федерация обяви България за вражеска държава и води повече от две години война срещу Украйна. България подкрепя официално Украйна и с решение на българския парламент предоставя военна помощ на Украйна. Информацията за конкретната предоставена военна помощ е класифицирана. Считаме, че в твърденията на Николай Марков се съдържат признания, че той извършва шпионаж в полза на Русия срещу интересите на България, като така застрашава националната сигурност на страната и предоставя класифицирана информация на вражеска държава…“.

ДАНС покри всички сигнали на БОЕЦ за руски шпионаж, участие на членове на ЧВК “Вагнер” и заплаха за националната сигурност при строежа на “ТУРСКИ ПОТОК.” Защото в тези сигнали се съдържат данни и информация за отговорността и действията на Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Румен Радев, Владимир Малинов и други длъжностни лица, чрез които са застрашили националната сигурност на страната в полза на Русия.

Това е поредно доказателство, че ДАНС са под контрола на Борисов, Радев и Пеевски. От (без)действията им по сигнала срещу Марков ще разберете, че “Величие” е под крилото на ГЕРБ и ДПС, и обслужват техните интереси, като в замяна ще получат чадър за извършените престъпления, по подобие на “Воля”, “Възраждане” и т.н. А хора като Марков са позор за българската политика, пишат от БОЕЦ в профила си във фейсбук.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук