Боил Банов
на снимката: министърът на културата Боил Банов

Записът на Йончева е евтин компромат. От хилядите оперативки, които съм правил, вероятно могат да се скалъпят още 56 записа, каза на пресконференция в Министерски съвет министърът на културата Боил Банов по повод сензационните разкрития на бившата журналистка . Той нарече информацията, изнесена от Елена Йончева „помия на посредствеността“.

„От 4 години ме рекетират със записи. Никакви пари не са опростени. За всички закъснения по проекта за „Ларгото“ са заведени искови молби. Лицето Ангел Ангелов в министерството ме рекетира 4 години. Готов съм да заведа дела срещу Ангелов, срещу всеки, срещу тази депутатка как ѝ беше името…“, заяви пред медиите Боил Банов.

Министърът на културата каза още, че е готов с оставката си, ако премиерът я пожелае.

„Подавам оставка – не съм я разписал, но ще я разпиша, премиерът ще прецени, коалиционното правителство ще прецени. Аз не съм се родил министър. Ще подам тази оставка не от чувство на вина, а напротив – така се прави“, заяви Боил Банов.

Министърът заяви, че спрямо него се опитва рекет, но сплашването не минава, не е минавало и няма да мине.

„Не приемам този опит за гавра“, заключи Банов.

По повод изнесените днес на пресконференция на ПП БСП от народния представител и журналист Елена Йончева данни за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър, главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди незабавно извършване на проверка.

Още днес ще се пристъпи към изискване на цялата документация по сключването и изпълнението на договора за строителство на обект „Ларгото“, културно комуникационен комплекс „“Сердика“ 2- 3 етап. Ще бъдат снети и обяснения от лицата, имащи отношение към случая.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук