Германецът Нилс Хьогел, работил като медицинска сестра, е обвинен, че може да е причинил смъртта на 84 пациенти. В момента той излежава доживотна присъда за два смъртни случая, предизвикани от него. Ново разследване обаче показва стряскащи резултати за броя на починалите между 2000 и 2005 г.

Той получи присъдата си през февруари 2015 г. за убийството на двама души в болницата „Делманхорст“ близо до северния град Бремен.

Неговите престъпления излязоха на бял свят, след като той беше осъден за опит за убийство, което накара властите да разследват стотици смъртни случаи и да ексхумират телата на бившите му пациенти от „Делманхорст“ и близката болница в Олденбург.

„До момента специалната следствена комисия е установила 84 убийства“, заяви началника на полицията в северния град Олденбург. Там продължава съдебният процес срещу медика, излежаващ доживотна присъда.

На процеса обвиняемият заявил, че правел на пациентите инжекции, в резултат на които те изпадали в критично състояние. След това правел опити да ги стабилизира, мотивиран от желание да демонстрира пред колеги своите умения.

През юни 2016 г. следователите установиха, че Хьогел носи вината за 33 смъртни случая с пациенти на здравни заведения, където е работил. Сега броят на починалите е коригиран на 84.

Той съобщи, че е почувствал радост, когато е получил похвала за връщането на пациент от ръба на смъртта.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук