Борис Бонев
Борис Бонев/ Снимка: Кадър БНТ

И да не ме изберат за председател на СОС няма да се разколебая в целите, които съм си поставил и лични, и като политическа организация – да освободим София от досегашния порочен модел на управление, публично да извадим всичките “кирливи ризи”, които ще намерим при ревизията на предишното управление, и да има малко справедливост. Това искаме да направим, за да има последствия – заяви по БНТ столичният общински съветник Борис Бонев от “ПП-ДБ (Спаси София)”.

Той беше категоричен, че “досегашният безхаберен модел повече няма да бъде толериран” и даде пример:

“За първите 11 месеца на годината фирмите за почистване на София са глобени от Столичен инспекторат с едва 500 000 лева. Само за 24 часа, когато започна силният снеговалеж, глобите бяха за 120 000, а след това са за много повече.”

По думите му, определени кръгове се опитват да формират за него представата, че е властолюбив човек и единствено позициите и постовете са най-важни за него.

“Те се опитаха да направят тази интрига, когато не беше ясно кой ще е обединеният ни кандидат за кмет, а сега продължават заради избора на председател на СОС. Аз съм избран от нашата група като подходящ кандидат за председател на СОС. Смятам, че съм подготвен, че имам достатъчно знания за София и рекорден брой преференции. Благодаря на хората за доверието, което са ми дали”, отбеляза Бонев.

Според него партията, която със сигурност не иска да го види начело на СОС, е ГЕРБ, защото:

“Те знаят, че никога няма да допусна всичко, което те са правили, да си остане заринато под бумагите, новите идеи и приоритети.”

Борис Бонев заяви, че групата на “ПП-ДБ (Спаси София)” е изключително сплотена и държи на кмета Васил Терзиев:

“Той има пълната ни подкрепа, а ние – неговата. Всички опити някой да вкарва интрига ще бъдат посрещнати с присмех от наша страна”, увери той.

За него групата на ГЕРБ е “най-безотговорно и безобразно държаща се в общинския съвет”.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук