Борис Бонев
Борис Бонев/ Снимка: Кадър БНТ

Не сме свидетели на един нормален политически процес, а на едно изнасилване на институцията Столичен общински съвет и активен саботаж на работата на Столична община. Това каза в сутрешния блок на БНТ столичният общински съветник Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София).

Поводът за изказването му е петият по ред провал на избора на председател на Столичния общински съвет.

„До този момент нашата група ПП-ДБ (Спаси София) два пъти издигнаха моята кандидатура за председател на СОС. На третото заседание на Общинския съвет не издигнахме кандидат, за да дадем възможност на останалите 38 общински съветници те да си изберат председател. На четвъртото заседание стана ясно, че отново няма съгласие за председател и го отложихме. Вчера на петото заседание в името на компромиса предложихме най-възрастния общински съветник Грети Стефанова за временен председател до приемането на бюджета. На всичко това имаше нагли изказвания на мои колеги, които казваха – вие нищо не предлагате“, коментира Бонев.

Според него случващото се в Столичния общински съвет е активен саботаж на хора, които са забравили клетвата, която са дали да търсят интереса на София:

„В момента единственото нещо, което ги интересува са партийните игрички и желанието да бъдем саботирани на всяка цена. Също така желанието на ГЕРБ да се покаже, че само те могат да управляват. Това е наративът, който се опитват да наложат“, добави той.

Бонев каза, че очаква да има намеса на лидерите на големите партии:

„Но няма да отидем да целунем ръката на Бойко Борисов…Не ме притесняват предсрочни избори“, категорично заяви той.

„Ако Спаси София напусне групата на ПП-ДБ и нямат мнозинство с ГЕРБ ще се намерят 3-4 гласа срещу пари“, каза още Борис Бонев.

„Демонтажът на ПСА точно в седмицата, в която бяхме близо до постигането на споразумение за политики с БСП, е или политическа недалновидност или умишлен саботаж на преговорите с БСП“, е личното мнение на Борис Бонев.

„Ние работим със същите фирми, с които ГЕРБ работеше през годините. Нямахме време за нова обществена поръчка. Бяхме поставени в такъв сценарии“, коментира той по повод коледната украса.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук