Това трябва да бъде последният бюджет на ГЕРБ и Фандъкова в София. Нашият град заслужава много повече от това, което сегашното неадекватно и неамбициозно управление му предлага. Това коментира общинският съветник Борис Бонев във Фейсбук.

Поводът е бюджетът на София, който беше приет днес.

Не подкрепих бюджета на София за 2022 г. Няма как да подкрепя 2 млрд. лв от нашите пари да бъдат харчени на тъмно, безцелно и безрезултатно!

Той акцентира, че за поредна година предложенията на „Спаси София“ са било игнорирани от управляващите. Според него единственото важно е стотици милиони да изтичат в посока близки до тях фирми и хора с прякори.

Отново кварталите остават игнорирани и без никакви сериозни инвестиции, а изглеждат сякаш са били бомбардирани – дупки по улиците, стари детски площадки, изоставени междублокови пространства, тъмнина и липса на паркинги или детски градини. Ключовите пробиви и булеварди остават на хартия, а парите за отчуждаване на имоти в паркове и междублокови пространства са по-малко от един процент от необходимите. Градският транспорт е във финансов колапс, но вместо действия, управляващите от ГЕРБ отказват да направят и една реформа, а разчитат само на заеми.

Фандъкова: Това няма да е лесна година

Кметът на София Йорданка Фандъкова също използва социалните мрежи, за да коментира темата за бюджета.

Това няма да е лесна година заради растящите и непрогнозируеми цени на основни суровини и енергоизточници, както и заради увеличаващата се инфлация и цени на основни стоки.

По думите й инвестиционната програма на София за 2022 г. е 594 млн. лв. Най-много средства, 214 млн. лв. отделяме за разширението на метрото, нови превозни средства и ремонт на трамвайни трасета. 150 млн. лв. (20% от инвестициите) са за изграждане на ключови участъци от вътрешните рингове и основни ремонти на улици в квартали.

Над 56 млн. лв. отделяме за строителство на 22 нови сгради на детски градини, 3 училища и ремонти на още 22 училищни сгради, градини и ясли. 52 млн. лв. са отделени за проектите за по-чист въздух и екология.

Общият размер на бюджет 2022 е 2,101 млрд. лв., като собствените приходи в него са 842,5 млн. лв.

 Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук