Борис Бонев

Проблемите на София и некачествените ремонти бяха тема в сутрешния блок на БНТ, където гостува общинския съветник Борис Бонев. Той коментира жълтите павета, некачествените ремонти и други проблеми на столицата ни.

„Всеки един кмет е лидерът на града. Той е човекът, който задава посоката и неговата основна роля е да организира така процесите, че да не се стига до ситуации подобни на тази с ремонта на жълтите павета. А именно една седмица, след като беше отворен за движение участъкът пред Народното събрание, жълтите павета изглеждаха по-зле от преди самия ремонт“, каза Бонев.

жълти павета
Жълтите павета след „ремонта“

Той добави, че изразът „ремонт на ремонта“ се е превърнал в синоним на управлението на ГЕРБ в София и припомни,че това не е първия случай на некачествени ремонти и припомни знаковия ремонт на с ул. „Граф Игнатиев“.

Бонев заяви, че е изключително важно кметът на София Йорданка Фандъкова да подаде оставка, защото всеки един ден начело с нея, ще бъде проблем. Той допълни, че сегашното управление на София не е успяло да реши нито един системен проблем за последните 17 години. Става въпрос за проблемите с презастрояването, с мръсния въздух, с некачествените ремонти с липсата на паркоместа, с кварталната инфраструктура.

„Няма проблем. който не може да бъде разрешен за 17 години, самият факт че няма нито един решен означава че няма компетентност, няма воля или пък има други икономически зависимости“, каза Бонев и припомни протеста на транспортните синдикати.

Борис Бонев попита събеседника си в студиото Прошко Прошков, председател на Комисията по инженерна инфраструктура в Столичния общински съвет от ГЕРБ, кога ще бъде пуснат трамвай номер 5 – проект на стойност 50 милиона лева, чието пускане закъснява вече с осем месеца, заради което година и девет месеца софиянци не могат да се възползват от най-удобния и бърз трамвай. На този въпрос Прошков не можа да отговори, както не можа да отговори конкретно и на нито един от зададените му въпроси, а повтаряше опорки.

„Целта на „Спаси София“ е София да изглежда добре, да се управлява добре и софиянци да се чувстват добре. Сегашното управление не може да постигне това“, смята Бонев

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук