Борислав Михайлов

Борислав Михайлов обяви, че от доста време е обмислял да се оттегли от управлението на родния футбол. Президентът на БФС заяви това пред журналисти в Национална футболна база в Бояна.

Той отрече да е подал остваката си след натиск от страна на премиера Бойко Борисов.

„14 години са доста дълго време. Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората и напоследък се случиха много неща, които вкараха много напрежение във футбола. С моята оставка искам да да сваля това напрежение и моите колеги да работят спокойно. За слабите резултати на националния отбор нямам никаква вина. Сега ще си почивам известно време, ще ходя на риба и лов““, заяви Михайлов.

Михайлов категорично отрече да има каквато и да е вина за състоянието на българския футбол, включително за слабата игра на националния отбор, обвиненията в корупция и черно тото. Той извади кратък отчет за финансовото състояние на БФС, като не пропусна да изтъкне, колко нови стадиони и тренировъчни бази с построени.

„Аз с какво съм виновен, че паднахме с 0:6 от Англия. На мен като вратар не са ми вкарвали шест гола. Футболът се прави в клубовете, БФС е само регулатор, това трябва да го разберете“, каза със самочувствие Михайлов.

Според него хората в България са настроени лошо към него, защото те по принцип мразят успелите хора, а по собствените му думи, той е успял човек.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!