Борислав Михайлов

След като по рано днес президентът на БФС Борислав Михайлов се опита да финтира общественото мнение, и отказа да си подаде оставката правейки пореден опит да излезе сух от кашата, която създаде в българския футбол, той все пак се отказа от поста след заплахата за проверки от страна на Бойко Борисов.

„В момента се прави ревизия на футболния съюз. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек. Дали има злоупотреби, ще кажат проверките”, каза премиерът.

Той най-вероятно имаше в предвид проверки от НАП и прокуратурата. Очевидно това е накарало опитния апаратчик Боби Михайлов да сдаде поста по не най-цивилизования начин. Защото в цивилизованите страни, когато някой ръководител предизвика срам за страната си, чрез управляваното от него ведомство, той сам си подава оставката.

„След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин“, се казва в съобщение публикувано на сайта на БФС.

Тази сутрин министърът на спорта Красен Кралев след разговор с премиера Бойко Борисов обяви, че правителството преустановява всякакви отношения с Българския футболен съюз (БФС) до подаване на оставка на Борислав Михайлов.

Михайлов е президент на БФС от 2005-та година насам, когато победи тогавашния президент на Съюза Иван Славков със 194 на 133 гласа. В началото на 2018 Михайлов бе преизбран за четвърти пореден мандат начело на БФС след убедителна победа в гласуването с 463 гласа срещу едва 36 за Любослав Пенев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!