Някои анализатори смятат, че първото правителство на Бойко Борисов падна след протести подкрепяни от Русия.

До вчера за ДБ Трифонов беше чалгар, днес го подкрепят безусловно. Бяхме веднъж със Слави Трифонов на кино и срещнахме Иван Костов. Костов ми подаде ръка, на Трифонов – не. До вчера Трифонов и партията му бяха чалгари за тях (за Демократична България) и изведнъж отиват и подкрепят безусловно за тях“. Това каза пред медиите премиерът в оставка Бойко Борисов, който днес беше изписан от болница.

ДБ са най-лявата партия в момента

Много ми е странно как тази уж дясна партия, те са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов, продължи Борисов. В типичния си ироничен стил той загатва: „След като такова брутално мнозинство има и за всички постове монолитно гласуваха, някъде са провели разговори“.

ГЕРБ ще преговаря отговорно с партиите

Ние ще действаме отговорно, повтори Борисов по повод предстоящите разговори, които номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС и екипа на коалицията трябва да проведе.

Днес преговорният екип на ГЕРБ с Демократична България ще бъде Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов. Утре преговорният екип на ГЕРБ с „Има такъв народ” ще бъде Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов. Да видим какво не им харесват, заяви Борисов.

Борисов: Ако бях Слави, щях много да се плаша!

Ако бях на мястото на Слави Трифонов щях много да се плаша. Аз съм им сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на СГС, като заяви, че иска да бъде главен прокурор. Те са хора на задкулисието, продължи коментара си Борисов пред входа на болничното заведение.

Според него Планът за възстановяване е възможно най-доброто, което може да се постигне с този капацитет, който има държавата в момента.

Борисов още не е решил да парви шоу като Слави

Не му завиждам на Слави, ако вземе мандата. Кой ще носи отговорност, попита Борисов и в отговор на журналистически въпрос защо отношнията му с телевизионния водещ са се явно влошили посочи: Слави реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу.

Борисов е първият и първият не се оттегля

Попитан дали ще се оттегли от политически и партийни ангажименти, Борисов попита: Кой да се оттегли? Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият. Защото Ицката, както му казвах дълги години (Христо Иванов – бел. ред.), е пети в Бургас. Първият не се оттегля. Когато отборът печели, не прави смени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук