Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пловдив, че е оптимист, че ще има правителство. „Оптимист съм, все пак има и системни партии, има и политици, които мислят. На този етап виждам, че и президентът Радев е ангажиран да се направи правителство, защото иначе цялата тежест ще падне върху него“, заяви той.

„Трябва търпеливо без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи“, коментира още Борисов.

Борисов предлага да се проведе и Консултативен съвет за национална сигурност при президента, на който да бъде обсъдено правителство с мандат на коя партия би подкрепила всяка от парламентарните сили, така че да има 121 гласа за сформиране на кабинет. „Той (б.р. Радев) е мъдър човек, затова оставя време да се уталожат емоциите, и да се водят разговори“, допълни бившият премиер.

Според него е глупаво да се казва, че ГЕРБ могат да дадат подкрепа, без да влязат в правителство. „Ако ги подкрепим, на другия ден можем да ги свалим“.

„Ние не сме Слави Трифонов и като се хващаме за нещо, се хващаме стабилно“, каза още бившият премиер.

Помолен да коментира заявката на „Продължаваме промяната“, че няма да подкрепят първия мандат, Борисов каза, че ГЕРБ няма да подкрепи втория. „Значи стават две безсмислени упражнения“, каза той.

На въпрос какво очаква от срещата с ПП във вторник, Борисов отговори, че „на срещата във вторник ще отидат сериозни хора и ще разговаряме“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук