Бойко Борисов и Делян Пеевски
Бойко Борисов и Делян Пеевски

В навечерието на предстоящата ротация в правителството лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски поискаха военният министър Тодор Тагарев да бъде сменен.

И двамата поотделно посочиха една причина за това – забавянето на доставката на БТР-ите за Украйна. Това стана малко, след като Тагарев каза в телевизионно интервю, че за забавянето по логистиката на бронираните машини отговорност имат и зам.-министрите на вътрешните работи и на транспорта.

„Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа – каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни заместник-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента“, каза Бойко Борисов.

Денков: Вместо усилия за реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове

Подобни бяха аргументите и на Пеевски.

„Той не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която я свършихме с ГЕРБ и ДПС преди месеци. Всичко беше готово – подписано, направено – на 18 януари парите бяха осигурени, той до ден днешен нищо не е направил. И днес го гледам – жалка гледка, си обвинява заместник-министрите. Малко мъжко, да каже: „Аз съм виновен, не ги пратих“. Ходи напред – назад, снима се само, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи парламентът. Тагарев свърши една голяма нула“, каза Делян Пеевски.

Както вече стана ясно ГЕРБ ще отговорят на меморандума за управление, който ПП-ДБ изготвиха, с коалиционно споразумение.

Паралелно с това организираният залп от страна на ГЕРБ и ДПС по правителството на Николай Денков не спира, а след като Делян Пеевски обвини ПП-ДБ в „делкане“ на властта, новият съпредседател на Движението Джевдет Чакъров обяви, че партията има намерение да се включи в подялбата на постове в регулаторите.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук