Бойко Борисов

Поредна пресконференция организира днес Борисов по повод обявения проектокабинет от Слави Трифонов и предположенията, че ГЕРБ може да го подкрепи. Брифинг след брифинг поведението на Борисов изглежда все по-налудничаво, като днешният се отличи с театрално четене, което Бойко Борисов сам аплодира. Едно друго действие обаче възмути хората – колаж на политическите противници на Бойко Борисов.

Колажът е с участието на представители на ДБ, ИСМВ, ИТН и Цветан Цветанов, като лицата им са монтирани на снимка на група астронавти. По време на целия брифинг Борисов гордо размахваше колажа, което по-късно хората определиха като чиста подигравка. Причината – оригиналната снимка е на американски космонавти, които загиват през 2003 година, 16 минути преди да кацнат на земята по план.

Ето някои от изказванията във Фейсбук по повод издънката на Борисов, която се приравнява на нивото на изказването му от преди една година за „Работата носи свобода”, израз, който, както е известно, е стоял на входа на концентрационните лагери:

Иван Червенков, член на Националния съвет на „Да, България”:

„Колко скандално прост и нагъл трябва да си, за да се подиграваш с паметта на загинали, ползвайки снимките по този начин?

Сигурен съм, че Борисов не знае за това, което превръща ПРите му в още по-скандално прости нечовеци.”.

Иво Мирчев, депутат от „Демократична България”

„Христо Иванов – враг номер едно на тутраканската селищна система! Не знам дали вече сте разбрали, но за всичко, което ГЕРБ и лично Борисов не са успели да направят през последното десетилетие, е виновен кой? Христо Иванов, разбира се. Днес в поредното брифинг-бълнуване на Борисов стана ясно, че заради Христо Иванов сме били пак на избори и това е причината да няма пари за лекари, учители, медицински работници. Последваха бълнувания за наши схеми с ДПС, за държавен тормоз и рекет върху ГЕРБ, както и театрални етюди с обръщения към един или друг лидер…

А всъщност нещата са толкова жалки, че в желанието си да уязви опонентите си Борисов се застреля в крака, размахвайки подигравателен колаж с подменени лица, направен от снимката на трагично загиналите през 2003 г. астронавти от совалката “Колумбия”. Дипломация, благородство и държавнически усет ведно…”

Любомир Аламанов, ПР

На 1 февруари 2003 г., 16 минути преди планираното приземяване совалката се разрушава в плътните слоеве на атмосферата. Това става на височина около 63 км, когато скоростта й е 20 000 км/ч. Всички намиращи се на борда астронавти загиват.

Отломки от „Колумбия“ падат на около 500 мили от Кейп Канаверал.

След катастрофата в САЩ и Израел е обявен национален траур. Заради загиналите астронавти. Заради загиналите герои.

Разказвам ви всичко това, защото днес един политически отломък е използвал колаж на тази снимка. Използвал е колаж на снимка на загиналите астронавти на Колумбия. На официална партийна пресконференция. За да се присмее на политическите си опоненти.

И си ръкопляска доволен. Лакеите му ръкопляскат доволно. Радват се. На колаж на загинали астронавти.

Не знам дали има дъно отвратителността. Но ако има, днес беше ударено.

Срам ме е.

Срам ме е, че българин се подиграва на колажи на загинали герои.

Срам ме е, че този българин ни е управлявал.

Срам ме е, че този българин се е заобиколило с лакеи, които ръкопляскат на колаж на загинали герои.

Поклон пред паметта на героите.

Извинявам се от името на всички българи. Ние не сме такива. Надявам се, че не сме такива. Надявам се, че няма разумен човек, който да иска да се подиграва с колажи на загинали герои.

Днес е един срамен ден за България.

Спокоен ден!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!