Министър-председателят Борисов опроверга информацията на изданието „Политико“, което се позова на български представител, заявил, че страната ни има интерес от ресор „Земеделие“ в бъдещата Европейска комисия. Днес пред журналисти, след официалното откриване на рудник „Ада тепе“ край Крумовград, той нарече твърдението „измишльотина“.

„Това, което искаме, са модерните ресори – киберсигурност, управление на ИТ технологиите. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице… Ресорът, който е сега, плюс разширение към него“ – формулира премиерът желанията на страната ни.

В момента Мария Габриел отговаря за „Цифрова икономика и цифрово общество“. Заявката на България за ресор „Киберсигурност“ куриозно идва малко повече от месец след като базата на НАП беше хакната и от нея бяха източени данни на около 5 млн. българи.

Премиерът смята, че някой пуска грешни слухове, за да се изкара после, че не ни е дадено това, което искаме. Той призова медиите да го питат съществени въпроси, а не да го карат да коментира „измишльотините на някого“.

Министър-председателят подчерта, че не се интересуваме от ресор „Земеделие“, тъй като там всичко е точно разчетено и ясно.

Това е ключов ресор с големи средства, но често в него възникват остри спорове и търкания.

Борисов съобщи, че във вторник Мария Габриел, която МС отново номинира за комисар, трябва да се срещне с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!