ГЕРБ и СДС представиха листата си европейските избори. Премиерът Бойко Борисов призова за обединение и предупреди членовете и симптазинатите на ГЕРБ.

Изборите за ЕП винаги са минавали под мотото, че Брюксел е далеч от България и избираме едни скъпоплатени чиновници. Само че, за пакета „Молбилност” месеци наред работа… и накрая двама не отиват на гласуването и тази сага не приключи добре за България. Българи отразяха главата на транспортните усилия. Е важно ли е тогава? Важно ли е? Два гласа. И после резултатът какъв е – пет години бил там и сега слага друг водач на листата. Аз за нашите опоненти в ляво не искам да говоря, защото не са ми интересни.

По ме е яд за тези, които казват, че са в дясно и се борят да имат един или двама евродепутати. И цялата им кампания ще е против нашия съюз. Те не се бият с БСП. Те ще имат за задача не да изпратят много депутати, а да рушат нашия съюз, за да върнат БСП и ДПС на власт.

Аз не знам като ги питат техните симпатизанти като свалят ГЕРБ и СДС, какво ще правим.

Какво ще приложат в кампанията, нас не ни интересува. Лошо е когато ни хванат в грешка… За хората от БСП апартаментите и ниските цени не са никакъв проблем. Те са свикнали да живеят в резиденции и държавни жилища от 9 септември. И никой не им ги взе. Като дойдоха на власт, взеха всичко на хората – и ниви, и имоти, и добитък

Лошо ни удариха и от това зависи дали сме си сложили голяма обеца на ухото. Аз нямам съмнения, че тази листа е най-добрата.

Забранявам ви да се вкарвате в говоренето на омраза. Много са лесни, хората ги знаят. Ние с нашите грешки, продължаваме да сме първа политическа сила. Дори, когато грешим си понасяме наказанията, взимаме си бележка и продължаваме. Който не работи, той не греши. Затова внимателно с чувство за вина, за гордост от свършената работа, по всяка една тема.

Те няма…аз като им гледам водачите, с изключение на Станишев, който е работил в ЕС, нямат комптентеност.

Те няма да ви търсят да говорите по темите, а ще ви питат и връщат към темите, които нямат нищо общо с Европа.

Аз съм оптимист за Европа… Те са популисти. Като дойте време за еврофондове искат да останат в Европа. Никой не бяга от Европа.

Тепърва там ще берем горчивите плодове, защото много отдавна ви казах, че ще има тежък Брекзит. За съжаление, това ще се отнася и за финансирането в ЕС. Тъй като, свършват ли парите, започват ли кавгите.

Не искам да сте кучки. Искам да сте добронамерени…

Удариха ни лошо, заслужено си получихме шамара. Искам оттук да излезем обединени. Длъжни сме да не допускаме тези ретроградни сили. С ум, с разум, с толератносност. Бих помолил българите да гласуват за нас. Не ми се иска да казвам, че сме идеални, но по-добри все още няма.

Свързана новина:

Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ и СДС за изборите (НА ЖИВО)

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!