Борисов

На пореден брифинг на ПП „ГЕРБ” днес лидерите на партията обвиниха ДПС в „преливане на гласове” към ГЕРБ. Този път колажи нямаше и за да няма грешки Борисов се беше ограничил до изданието на „Капитал“.

„Имаме съмнения за машините за гласуване – как се е оперирало с тях, кой ги е пипал, кои са тези хора. Но е ясно от данните и от анализа, че ДПС целенасочено е преливало гласове към ИТН – в Кърджали, Ардино, Джебел, Мадан, Рудозем, Крумовград и т.н. В тези райони ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взима около 11 000. Числата съвпадат, когато става въпрос за намаляване на броя на гласовете за ДПС в съответни общини и увеличаване на гласовете за „Има такъв народ“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Лидерът на партията Бойко Борисов добави от своя страна, че ДПС играе за „Има такъв народ“.

Навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК-секторите – всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора – от БСП, каза бившият премиер.

Борисов посочи, че все пак от 10 години се занимават с избори и знаят за какво става въпрос

Бившият премиер и бившият здравен министър Костадин Ангелов взеха отношение и по скандала в „Пирогов”.

Като казваш Кацаров, това е Радев – корупция и липса на морал. Факт е, че е лекуван по втория начин, излъга за подписите, заяви Борисов, а Ангелов добави: „Кацаров лъже”.

Двамата подхванаха и любимата тема за ваксините. „Докарахме ваксини, а те сега ще ги хвърлят в канала, защото са некадърници”, заяви още Бойко Борисов. Ангелов пък каза,  че Кацаров е спрял ваксинационния процес, най-вероятно имайки предвид заповедта на служебния министър, в която се посочва, че възрастните хора и тези с хронични заболявания са с предимство. Истината обаче е, че независимо дали възрастни или млади, българският народ остава скептичен относно ваксината, макар и в момента достъпът до нея да е съвсем свободен.

Борисов не пожела да вземе отношение по внесеното предложение за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!