Не ви искам по никакъв начин, при целия тормоз и рекет върху нас, арестувани, задържани, мачкани, включително и днес и вчера продължават да викат хора и да ги питат за кого са гласували. Направете си правителство, понесете си отговорността, управлението на държавата не е шоу. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес.

Веднага връщаме мандат ако ни се даде, добави Борисов. ГЕРБ е категорична опозиция. Да отиват да правят правителство и да работят, каза Борисов.

Планът е да продължи Рашковщината и Минековщината, за да може едноличната диктатура на Радев и неговото правителство да действа. Вие пак си прокарвате тъпите тези. Откъде накъде продължавате да ми говорите за служебна джипка на 16 г. при свръх скъпия мерцедес на Радев, където се вози – даже два мерцедеса. Христо Иванов с три джипа, а той се хванал за моя. Кое зло да избера? Имам Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство – остава Рашков, подкрепяме правителство – идва Трифонов. Айде ако има по-малко зло да избереш някого. Затова аз, умолявам те, Христо, умолявам ви, скафандри, вие надробихте тази попара горчива и гадна, ще я сърбате, ако оставите народа на Радев, стотици милиони похарчихте за избори, ако вие водени от Радев ни вкарате в трети избори и не направите правителство, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини лидерите на т. нар. протестни партии, че са сменили позициите си спрямо партията на Трифонов, тъй като той не им е предложил „министерски кресла“. „Слави стана най-мразеният, щото не дава министри“, посочи Борисов и се обърна лидерът на ИТН: „Умолявам те, братко, дай им постове на тези, че ще съсипят държавата“.

„Ако видите в смесените райони как са преливани гласове за Слави Трифонов и от коя партия, ще се върнете на моето изказване за това кой стои зад тази партия“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Няма значение какво ще се случва с ГЕРБ. Две държави останахме без план, но едната е най-богатата и нея не я интересува. Две държави, некадърници такива, каза Борисов. Дето си правите кабинета по фън шуй, с 12-15 съветници. Съберете се, ако няма парламент, няма да има бюджет, няма план, идва четвърта вълна. Моля, ваксинирайте се, докато не са ги хвърлили в канала, каза още Борисов.

„При трети избори вече няма да има печеливши, това ще бъде „пирова победа“. Държавата ще лети надолу. Вкарват държавата в тежка криза“, допълни още той.

На въпроса ще се впусне ли в лидерска битка с Румен Радев за президентската власт наесен, той отговори категорично: „Не“. „Умен, висок, красив и с коса“ – така Борисов шеговито образува кандидата на ГЕРБ за президентския пост, но не го назова поименно. Стана ясно обаче, че името вече е известно в партийните среди на ГЕРБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук