Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени всички членове на областното ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич, съобщиха от ГЕРБ. Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник.

Борисов е разпоредил на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов, да предприеме незабавни действия за информиране на членовете на Изпълнителната комисия с предложението за освобождаване на членовете на местния партиен клуб.

Това се случи само няколко часа, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че депутатът Живко Мартинов от ГЕРБ в Добрич е държал под контрол целия град. Оказвал е влияние на полиция, частни търговци, прокуратура и държавни дружества. Това обясни главният прокурор Сотир Цацаров и даде пример как депутатът Мартинов използвал дори името на премиера Борисов, за да се сдобие с облаги. 4 тона различни видове месо са били представени като предназначени за премиера и са извозвани с камиони. Проверката показала, че „нито един суджук не е пристигнал до министър-председателя”, обясни главният прокурор. Върху същия търговец е оказан натиск за мебелиране на офис на политическата партия в Добрич.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!