Бойко Борисов
на снимката: Министър-председателят Бойко Борисов

Тъй като съзирам поредния умисъл, ще кажа, че Щабът все още работи и не е разформирован. Начинът, по който той функционира, е избран според ситуацията, която ежедневието предполага. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг днес в Министерския съвет, който даде заедно с ген. Мутафчийски.

Всяка сутрин Щабът е при мен горе в 7 ч., всяко нещо се обсъжда по стотици пъти и едва тогава слизат тук да говорят, посочи министър-председателят.

“От 2 седмици щабът ме умолява да се спре гаврата с тях. Една част идват буквално да се заяждат с тях. Хората се преумориха, имат и планови операции. Умолявам ви това да го прекратите и по друг начин да се работи”, добави Борисов.

Борисов изказа още възмущението си от хората, които след вчерашния последен брифинг на НОЩ, на който ген. Мутафчийски не присъстваше, са започнали да коментират в социалните мрежи, без да са напълно наясно със ситуацията.

“Някои тулупи спят до обяд и после ми пишат постове, а ние ставаме рано сутрин, без заплата го правим това, без почивен ден. Един от най-добрите ми приятели написа „убиха генерала“, защо не му благодарихте, какво да благодаря, щабът работи на пълни обороти”, подчерта Борисов.

„Това е изключително некоректно отразяване, че щабът е спрял работа, че трябвало последно сбогом и т.н. Това абсолютно не отговаря на истината. И най-малкото обезмисля нашите усилия.“, каза от своя страна ген. Мутафчийски.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!