Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов отново използва социалната мрежа Фейсбук, за да обяви поредното отпускане на средства, този път за семействата в нужда. По думите му ще бъдат отделени 504 милиона лева, с които ще бъдат подкрепени семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности.

„Благодарение на усилията на екипа на министър Деница Сачева средствата са осигурени по Оперативната програма за храни и ще бъдат достъпни в период от 2021 г. до 2027 г.“, написа министър-председателят.

„600 000 ще се възползват от помощта. За първи път сме предвидили и пакети за новородени деца от бедни семейства, които ще получат най-необходимото – памперси, санитарни и козметични продукти за бебето след раждането. Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст“, се казва в съобщението му, публикувано в неговия профил във Фейсбук.

Тъй като парите ще се разпределят за 6 години това означава, че на година ще бъде отделени по 84 милиона лева. След като ще бъдат подпомогнати 600 000 души простите математически сметки показват, че всеки би получил по 140 лева на година или 11, 66 лв на месец.

Това е поредното социално обещание на правителството, поето на фона на продължаващите 100 дни протести с искане за оставката му.

Вече бяха обещани по 50 лева допълнително всеки месец на всички пенсионери, детски надбавки за всички деца догодина и подкрепа за бедните пенсионери с ваучери за храна.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук