Бойко Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Темата за реформата в службите, анонсирани от „Продължаваме промяната – Демократична България“ очаквано се оказаха препъникамъкът за управляващото мнозинство. Партньорите на обединението в лицето на ГЕРБ, синхронизирано с ДПС, обявиха, че няма да подкрепят подобни промени.

Вместо това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи с оферта към Атанас Атанасов, който напусна поста си на председател на комисията за контрол на службите:

Ако г-н Атанасов каже, че е готов да оглави, която и да е служба, го подкрепям с двете ръце.

„Аз държа много на ген. Атанасов. По време на война, в която текат маса операции по службите, едно преструктуриране, сливане – под половин година не минава. Само печатите, канцелариите, преназначенията – половин година минимум. Аз не съм казал, че съм против да се случи. Може, когато се успокои обстановката“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че все още няма предложен законопроект, който да показва в конкретика какви промени трябва да има в специалните служби.

„Когато се заговори в тези служби, съставът спира да говори, започват да се оглежда, да се ослушва. Аз държа много на ген. Атанасов, знае аргументите ми, в тях няма нищо, което да противоречи на говореното“, каза още Борисов.

Темата днес коментира и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той смята, че Атанас Атанасов не е трябвало да напуска поста си. Според него за промени може да се говори едва след като приключи войната в Украйна.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук