Бойко Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

Непосредствено преди парламентът да гласува проектокабинета „Желязков“, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път заяви, че единствената алтернатива на проектокабинета са нови избори.

„Обръщам се към ПП-ДБ. В трудни ситуации ние се подкрепихме. Господин Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС. Ние единствено имахме нужда от осъзната подкрепа от 10-ина депутати от вас да си понесем цялата отговорност. Искам да питам българските избиратели на кого дадоха това право? В момента имаме това зацикляне в политическата система.

Обръщам се към колегите от ДПС: „Благодаря за подкрепата!“. Вторият мандат няма да подкрепим и трети мандат няма да подкрепим, защото не е логично партии с 5-6% да доминират.

Новата силна фигура в този парламент е Костадинов и го казвам с уважение. Но видях как днес ви изкомандва и вас, и БСП и „Величие“, за което му казвам „Честито!“. Вече има мнозинство такова, да спрем да се излагаме пред хората тука – те са се наслушали на всичко. Да кажем на българските граждани, че се извиняваме и ще се явим пак пред тях. С уважение се отнасям, никого не обиждам. Да се видим след изборите. Да прекратихме гласуването и да отиваме да агитираме и да молим за прошка“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук