Бойко Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи, похвали се чрез пост във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

 

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от…

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 9 октомври 2020 г.

„Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика”, казва още министър-председателят.

Според него стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

Борисов припомня, че за последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България.

„И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса”, казва още премиерът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!