Борисов, Вучич
на снимката: премиерът Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич

Премиерът Бойко Борисов получи най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия”.

Призът беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка – Денят на държавността.

„Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство – на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз”, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Белград.

Премиерът подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави членки на ЕС, „защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти – жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм”.

„Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война – аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите,“ категоричен бе Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

„Орденът на Република Сърбия“ е най-високото държавно отличие в страната.

Той се връчва с указ за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Република Сърбия и Република България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук