Борисов
На снимката: Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов твърди, че ще остане като депутат в 49-ото Народно събрание, ако бъде избран. Той заяви още, че бил три пъти в посолството на САЩ у нас след новите санкции „Магнитски“ срещу бившия финансов министър Владислав Горанов. В интервю за bTV Борисов се обяви и против импийчмънт на президента Румен Радев.

В Народните събрания след 44-ото – когато бе последното управление на Борисов, лидерът на ГЕРБ бе избиран за народен представител, но сам се отказваше да представлява хората, които са го избрали. Сред партийните лидери това може да се каже само за него и за Слави Трифонов. Всички останали председатели на партии бяха депутати в парламентите от 2020 година насам. В 45-ия Парламент пък Трифонов се закле като депутат онлайн и така и не стъпи в парламента, подобно на Борисов.

По думите на Бойко Борисов той е бил три пъти в посолството на САЩ у нас по повод санкциите „Магнитски“.

„Бях в сряда, петък и понеделник, включително два пъти разговарях с О’Брайън. Знаех за „Магнитски“ преди това, питах го и за Влади Горанов“, каза Борисов.

По думите му настояването на САЩ, Великобритания, а и на Германия, е да се приеме законодателството относно отчетността и механизма за разследване на главния прокурор.

Борисов заяви, че е срещу импийчмънт на Румен Радев, „защото не можем да съборим и тази институция“. Той допълни, че ако се излъчи правителство, „президентът ще си влезе във функцията.“

Въпреки че се ядоса от въпроса дали ще стане депутат, Борисов все пак каза следното: „Този път ще стана депутат, за да не могат да ни надиграя“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук