Борисов
На снимката: Премиерът Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов.

Нова година ще посрещнем май месец. Това каза премиерът Бойко Борисов, докато инспектира пътя от магистрала „Тракия“ към Поморие и Слънчев бряг. Тогава се очаква проектът да бъде приключен. Той бе посрещнат с гайди, сурвачки за внуците и питка от местните жители.

„За новия сезон обходът на град Поморие трябва да е готов, така трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на обхода на град Поморие, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът отбеляза, че всички говорят за туризъм, но довеждащата инфраструктура е от изключително значение, тя осигурява бързо придвижване и без задръствания.

„Помня преди години на 31 декември извозвахме два метра сняг, сега е страшна суша“, отбеляза премиерът в компанията на кмета на Бургас Димитър Николов.

Борисов обаче изрази задоволство, че работата върви с пълна пара, както и че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища.

„Докато се прави не се вижда, после минават и е забравено какво е било“, отбеляза премиерът.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон.

Обходът на Поморие е изключително важен за региона, предвижда се да бъде завършен през май 2020 г. По този начин преди старта на новия туристически сезон пътят Бургас-Слънчев бряг ще е изцяло готов и разширен за удобство и безопасност на придвижването на пътуващите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!