Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо, но в същото време целият „Росенец“ е добре координиран между „Да, България” и ДПС и го доказва гласуването им заедно. Целта на викането ми в парламента е народен съд. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на пресконференция.

Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство, след като навсякъде гласуват заедно, обърна се Борисов към медиите в централата на партията му.

Той призова да спре да се „спекулира“, че няма План за възстановяване. По думите му документът е правен от над 200 човека и 38 работни сесии с Европейската комисия и „не е възможно“ да се чете в парламента, защото е прекалено дълъг.

Умолявам колегите, най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти, каза още Бойко Борисов.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание:

„Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!”.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

Премиерът в оставка отново изтъкна, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза, а голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия, заяви той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!