Бойко Борисов
Бойко Борисов

Днес благодарение на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, Народното събрание ратифицира договора за закупуване на бойни машини за пехотата „Страйкър“. България ще закупи 183 бойни и 15 спомагателни машини. Те ще бъдат сглобявани в ТЕРЕМ като първите трябва да са готови през 2026г., а всички да бъдат доставени до края на 2027г. Това написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

С това се завършва третият основен проект за модернизация на армията, започнал през 2018г. от третото правителство на ГЕРБ, посочва още Борисов.

По думите му оттук нататък правителството трябва да направи много стройна организация по изпълнението на договора, „особено в частта на индустриалното сътрудничество, за да не се допуска забавяне на изпълнението му“.

Припомняме, че днес депутатите окончателно гласуваха сделката за „Страйкър“- ите със 146 гласа „за“ след дебати и дори искане за „смъртно наказание“ на министъра на отбраната Тодор Тагарев. То беше поискано от депутата от „Възраждане“ Ивайло Чоргов, а като мотив той посочи, „ако и тази сделка се окаже неизпълнена, въпреки милионите, хвърлени за нови „Страйкър“-и“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук