Бойко Борисов

Бойко Борисов заяви, че е подал документи в ЦИК и се отказва от депутатското си място и в двата многомандатни избирателни района, в които е водач на листата ГЕРБ-СДС.

„Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани“, написа Борисов във Facebook.

Това стана ясно по време на последната от станалите традиционни за Борисов обиколки на страната. Този път той посети Рилския манастир и съобщи за решението си във Фейсбук профила си.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Бойко Борисов няма да бъде предложен за министър-председател на новия кабинет. Днес Тома Биков заяви, че има 5 предложения за евентуален бъдещ министър-председател.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!