Изпращаме една успешна година с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, трайно повишение на доходите всяка година. Това каза премиерът Бойко Борисов при инспекцията си на наскоро ремонтирания третокласен път Кричим – Смолян.

„От папата до Белия дом – най-важните хора в света дадоха оценка за България. Регионите са в растеж – Родопите, Северна България. Големите инфраструктурни проекти се строят. Магистралите, жп линиите, метрото в София, пречиствателните станции – също. Заводите работят. 100 тира с минерална вода се изкарват от Михалково всеки ден. Има 7% ръст. Минаха няколко избори – бяха успешни за нас”, каза още премиерът.

По повод новоремонтирания участък, Борисов каза:

 „Помните ли като дойдох на този път, как той удряше в планината? Бяха докарали пътя до коларски път. Радев много обича да говори за корупция. Да дойде да види неговото правителство – 17 км за 240 милиона, за същия път – 38 км – 46 милиона. Ето я корупцията. Да отива да я гледа, тя е видима. Кои са управлявали тогава, кои са го строили, кой беше кръстил тунелът на името на дъщеря си? Корупцията е написана и тя е в неговата партия”.

Премиерът беше придружен го заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Двамата първо минаха по пътя Михалково – Девин – Стойките за Смолян.

„Всичко е нови мантинели, път. Целият път е с бетон и стени, за да държи“, похвали ремонта Борисов.

Нанков даде подробности за това как точно е извършена реконструкцията, какво е направено и какви материали са използвани.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!