Председателят на СДС Божидар Лукарски, заедно с цялото ръководство на партията, подаде оставка.

„Във връзка с резултатите от изборите поемам отговорност и подавам оставка, както и цялото ръководство на СДС в лицето на Националния изпълнителен съвет”, заяви Лукарски.

Оставките ще бъдат депозирани пред Националния съвет на партията на 4 април, когато ще бъде избрана и дата за отчетно-изборна конференция на СДС.

Дали Реформаторският блок ще остане в този си вид, ще бъде тема на утрешното заседание на Националния координационен съвет на коалицията. Винаги всичко е възможно, отговори Лукарски на въпрос дали след срещата утре може да дойде и краят на РБ. Той не се ангажира с прогноза дали останалите лидери в Блока ще подадат оставка.

По думите му „шамарът от вота” е довел до това 300 хил. десни избиратели да останат непредставени в парламента. За настоящата ситуация вина имат всички формации от РБ, каза Лукарски.

На изборите Реформаторският блок се яви в коалиция с „Глас народен”. Обединението получи подкрепата на 3,06% от избирателите и няма да бъде част от следващия парламент.

Вчера Политическият съвет на Реформаторския блок също подаде колективна оставка.

Ден преди Лукарски оставка подаде и друг лидер на формация в дясната част на политическия спектър – председателят на „Нова република” и ДСБ Радан Кънев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!