Юлен

През настоящия зимен сезон броят на записванията, резервациите и нощувките в България се е увеличил 2,5 пъти, сравнен с предходния. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов, който беше изслушан днес в ресорната парламентарна комисия.

В периода от декември до средата на януари през изминалата година са отчетени 60 000 чуждестранни посещения у нас. За същия период през тази година броят им е достигнал 140 000, което е повече от двойно увеличение. Проданов все пак поясни, че все още сме далеч от нивата преди пандемията.

По време на изслушването той заяви, че е нужна направата на задълбочен анализ на сектора, така при приемането на следващия бюджет ще има аргументация защо са необходими повече средства за туризма.

Според Христо Проданов следващият летен сезон също се очертава по-добър от предходния: „Надявам се по същия начин да са поне два пъти по-добри, отколкото през миналата година, лятото. Ще имаме ръст от повече чуждестранни туристи, като се надявам и на много българи да им е харесало миналата година и да повторят почивката тази година“.

Проданов разясни, че вече се работи по въпроса за създаване на „зелени коридори“ и споразумения за улеснен достъп, които би трябвало да проработят най-късно до края на март.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук