художникът-канибал
На снимката: Лиус Алфредо Гонсалес Ернандес, художникът-канибал

Венецуелската полиция залови канибал–художник, който използва за червена боя кръвта на жертвата. Следователите все още очакват резултатите от експертизите на намерените на местопрестъплението творби на Луис Алфредо Гонсалес Ернандес.

Страховитият убиец е заловен в град Барловенто, Венецуела, и тутакси получи прозвището „художника-канибал“. Историята му бе обнародвана заедно с негова фотография, на която се вижда тъмнокос, чорлав мъж със стряскащ поглед.

Шефът на полицията в района Дуглас Рико съобщи, че Ернандес е съзнавал какво прави. Той описал, че е убил един фермер, разчленил тялото му и изял част от него. После употребил кръвта и някои останки, за да създаде картини. Всичко това е било част от странен и ужасяващ ритуал: умиращият фермер сам наел художника-канибал да го убие, а после да го увековечи по този начин.

На местопрестъплението са намерени човешки кости и документи, принадлежащи на други хора. Тепърва ще се изяснява дали това не са хора, обявени за изчезнали, и дали в това е замесен канибалът. Картините на художника-трупояд са изпратени за съдебномедицинска експертиза.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!