Пламен Николов и Христо Проданов дадоха брифинг след консултации в Народното събрание между ИТН и БСП
Пламен Николов и Христо Проданов дадоха брифинг след консултации в Народното събрание между ИТН и БСП

Има напредък по преговорите с ИТН за корекции по декларацията. Голяма част от нещата, по които имахме бележки, бяха изчистени. Това заяви Христо Проданов от БСП след срещата на експертно ниво между двете партии.

„Успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляваха затруднение при нас. Постигнахме такова съгласие и съвсем скоро ще обявим детайлите. Предстои да намерим политическите измерения как ще се случи това“, заяви кандидатът ЗА ПРЕМИЕРна „Има такъв народ“ Пламен Николов.

Коментарът на Николов беше на излизане от срещата на представители на партията с „БСП за България“, където бяха обсъждани финалните щрихи за парламентарната подкрепа за новото правителство.

„Дали БСП ще подкрепи ИТН зависи изцяло от решението, което ще бъде взето на Националния съвет на БСП“, обясни Христо Проданов.

От „Има такъв народ“ все още не са намерили желаещ да заеме поста министър на правосъдието на мястото на отказалия се Момчил Иванов, стана ясно от думите на кандидат-премиерът на партията Пламен Николов.

„Този целият процес се дължи до голяма степен и на медиите. човекът просто прецени, че такъв тип публичност и известност не му е необходима. Той е много добър специалист“, каза Пламен Николов.

Той беше категоричен, че новото име ще бъде обсъдено в партията.

Припомняме, че Момчил Иванов се отказа да бъде правосъден министър. Като причина от ИТН обясниха, че решението е взето заради лични причини на кандидата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук