БСП и ДПС започват разговори по внасянето на вот на недоверие към правителството и неговата тема.

Това заяви лидерът на „Движението за права и свободи” Мустафа Карадайъ.

„Разговаряхме, че ще се координираме и съвсем официално ще седнем да обсъдим темата и въпроса, свързани с вота на недоверие. Тепърва ще решим коя да е темата. Тази тема е една от важните за страната. Корупцията като явление я има във властимащите. Това е един основен бич за обществото и ние с тази тема ще се занимаваме много сериозно”, каза Карадайъ.

Той обвини ГЕРБ в двойни стандарти и в толериране на агресията и езика на омразата, защото премиерът Бойко Борисов приел оставката на здравния министър проф. Николай Петров, която била морален акт, след като се разбра, че като директор на Военномедицинска академия (ВМА) е дал обществени поръчки за 1.6 млн. лева на зет си; а Валери Симеонов продължавал да запазва вицепремиерския си пост, въпреки че бил осъден за реч на омразата и отправял заплахи към медии.

„Намирисва ли ви на двойни стандарти. Едното е било морален акт, а другото какво е? Какво означава това и какъв сигнал изпращаме към обществото“, попита Карадайъ.

Той изрази позиция на ДПС, че ГЕРБ е виновна за тези двойни стандарти, както и толерирането на агресията, езика на омразата, омразата в действие, включително и срещу медии.

ДПС от няколко седмици призовава за осъдения за език на омразата вицепремиер Валери Симеонов. Мотивът на „Движението” е, че той се е превърнал в „символ на омразата“. Според Карадайъ важният въпрос е какво ще направи ГЕРБ със Симеонов.

По думите му депутатите от движението ще гласуват „за“ оставката на здравния министър.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!