класифицирана информация
На снимката: Славчо Велков

Депутатите от БСП внасят искане към председателя на комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров да бъде изслушан председателят на ДАНС за изтичане на класифицирана информация.

Повод е оповестената информация, че в нощното шкафче на арестувания кмет на Септември Марин Рачев, са открити справки на ДАНС, отнасящи се за местните избори през 2015г., обясни от парламентарната трибуна Славчо Велков от левицата. Депутатът Славчо Велков отбеляза:

„И след като е в нощното шкафче, би трябвало да се предположи, че той очевидно има богат душевен мир, че е почитател на литературата и това се е превърнало в настолно четиво. Как такъв материал, който представлява такава информация и би трябвало да се съхранява в духа и изискванията на закона, се е отзовал в нощното шкафче на един кмет, и ще разширим въпроса, разбира се, дали тази информация е била предназначена само и единствено за този кмет или за всички останали в областта?”, попита Велков.

От БСП обаче похвалиха приетия окончателно законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на класифицираната информация, който предвижда възможност за предоставяне и обмен на такава информация с други държави или международни организации без наличие на влязъл в сила международен договор в защита на тази информация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук