Корнелия Нинова
На снимката: Корнелия Нинова.

БСП няма да изпраща човек в делегацията на министър-председателя за Киев. За това е взето решение на Изпълнителното бюро на НС. Това съобщи председателят на партията Корнелия Нинова във Фейсбук. 

Публикуваме цялата позиция:

На днешното си заседание Изпълнителното бюро на НС на БСП взе решение да не бъде изпращан представител на партията в делегацията на министър-председателя Кирил Петков в Киев.

Обединяваме се около позицията, че е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната.

Още веднъж заявяваме подкрепата си за изпращане на помощ на Украйна – хуманитарна, защитни средства, храни, медикаменти и медицински материали, за възстановяване на гражданската инфраструктура и др., без военна помощ като боеприпаси и смъртоносни оръжия.

Очакваме решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София, след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалната политика.

Припомняме, че през изминалата седмица въпросът с изпращането на оръжие за Украйна предизвика напрежение в коалицията и по-конкретно позицията на БСП, която определи това като „червена линия“. В последстие министър-председателят предложи в Киев да замине делегация от България, която да включва представители на коалиционите партньори.

 Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук