БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Столетницата настоява премиерът Бойко Борисов да отстрани министърът на силовото ведомство „преди да се стигне до подаване на оставка под обществен натиск”.

Предупреждението отправи Красимир Янков от групата на социалистите в парламента.

„След напълно неадекватното отношение на министър Радев към проблемите на служителите в системата на Министерството на вътрешните работи (МВР), въведените проверки от „Пътна полиция“ и позицията му относно подслушванията, става видима пълната му непригодност”, каза Янков.

От своя страна, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че искането на оставката на вътрешния министър се основава на интерпретацията на думите на Валентин Радев.

„Това е повод на опозицията отново да бъде чута в публичното пространство. Абсолютно несъстоятелни аргументи, несъстоятелна теза. Съвсем нормално за БСП винаги да искат оставка на всеки един министър и на министър-председателя”, смята Цветанов.

Самият Радев каза, че е изненадан.

„Как се сетиха БСП сега да искат оставката на вътрешния министър. Доколкото разбрах не става въпрос за БСП, а за едно лице от вътрешната комисия. Днес имам изслушване в комисията и ще дам отговори и на това лице”, каза още Радев по повод изявлението на Красимир Янков.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук