sultanka petrova
Султанка Петрова

В писмо до Валери Симеонов, Красимир Катакачанов и Волен Сидеров ПГ на „БСП за България“ поиска оттегляне на заместник-социалния министър Султанка Петрова след инцидента със загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев, чието тяло бе номерено в шахта.

Писмото на левицата започва с изразяване на съболезнования на семейството и близките на загиналия.

„Уважаеми г-н Симеонов, Каракачанов, Сидеров,

Обръщаме се към вас, да оттеглите своя представител в МТСП – заместник- министър Султанка Петрова. Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим.

Г-н Симеонов,

Вие смело се противопоставихте на назначаването на „калинки“ на ГЕРБ и „партизански назначения“. Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание. Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост“, заявяват от БСП.

Според работодателя на Даниел Тасев, починалият е бил един от най-добрите служители на фирмата, но във фаталната нощ по неизяснени причини е напуснал поста си, за да говори със служител на НСО.

„Ние също искаме да разберем истината, защото Даниел беше един от най-добрите ни служители“, подчерта собственикът на охранителната фирма Филип Чипев. Той обясни, че фирмата („Дефанс консулт“) има задължение да охранява само от 19 ч. до 7 ч. и така нейните служители не се засичат.

Шахтата, в която е намерено тялото, пък е извън обсега на камерите. От МВР работят по хипотезата за трудова злополука, но цялата тайнственост около случилото се притеснява близките.

„Дефанс консулт“ е свързана със зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Чипев е баща на внуците й, а съпругът на Петрова е негов пълномощник, припомня бТВ. Шефът на фирмата обаче е категоричен, че дружеството няма общо с изпълнителя на реконструкцията на сградата, който е избран с обществена поръчка и след това е наел охрана.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук