на снимката: Корнелия Нинова

Разширяваме консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии. В понеделник ще се срещнем с АБВ и „Движение 21“. Очакваме отговор за среща с „Демократична България“. Получихме подкрепа и допълнителни мотиви от граждански организации, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Време е да се обединим всички, които искаме промяна. Тя минава през смяна на сегашното безхаберно, некомпетентно и корумпирано управление. То вече е вредно за страната. Има толкова умни, подготвени и почтени българи. Нека им дадем възможност да реализират алтернативата“, написа в своя „Фейсбук“-профил лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Очаква се вотът да бъде внесен на 20 януари, а до края на същата седмица да се проведат дебати по мотивите му, които са водната криза в Перник и мръсният въздух. Въпреки че опита да създаде нещо като отечествен фронт на цялата опозиция срещу управляващата коалиция, БСП едва ли ще се поздрави с успех на вота. За да мине, вотът се нуждае от 121 гласа, а червените и ДПС, които единствео заявиха, че го подкрепят, имат само 104. „Атака“ отказа да се яви на консултациите за вот на недоверие, а от „Воля“ ги уважиха, но не дадоха индикация за подкрепа. Това се тълкува от повечето политически анализатори като знак, че четвъртият вот на недоверие срещу кабината „Борисов 3“ ще свърши като предшествениците си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!