Нека 47 НС да бъде с един успешен 4-годишен мандат. Влизаме с три приоритета. Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова увери, че партията ѝ ще направи всичко необходимо за съставяне на стабилно и работещо коалиционно правителство. Тя посочи три големи приоритета за левицата:

Първо, започване на истинската промяна на сегашния модел на управление, възстановяване на държавността, равенство, свобода и мир;

Второ, превеждане на държавата през кризите с грижа за хора;

Трето, проевропейска външна политика. Ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост.

Промяната се състои в три прости неща: Закони приети с грижа за хората. Контрол върху прилагането на тези закони. Справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил. Ако пресечем корупцията в зародиш, ако въведем електронното правителство и реформираме съдебната система, промяната е станала. Готови сме с конкретна антилобистка законодателна програма. Едновременно с това трябва да се справим с три кризи и да не допуснем четвърта. Най-важната и неотложна задача е да помогнем на хората в зимните месеци. Растящото неравенство и бедността е много голям проблем.

Много бързо трябва да предприемем мерки за запазване на работните места и бизнеса на фона на енергийната криза. Трябва да имаме работеща икономика, която да осигурява приходи в бюджета. Имаме програма за действия в първите 100 дни, тя е и финансово разчетена. Служебен кабинет, който е изготвил свой бюджет. Очертаващо се мнозинство, което има своя визия за бюджет, каза Нинова.

Искаме да се погрижим за хората и те да разберат, че никой няма да бъде изоставен сам в криза. Ще положим усилия за съставянето на стабилно мнозинство и съставяне на правителство. Може да разчитате, че БСП сме разумни и предвидими. Ще бъдем гарант за социалната стабилност на България, добави накрая тя.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!