Снимка: calvinayre.com

Мачовете от Бундеслигата могат да бъдат подновени на 9 май, макар и при закрити врати, заяви премиерът на областта Бавария Маркус Зьодер. По-рано този месец ръководството на Лигата и шефовете на клубовете обсъдиха потенциалното завръщане на футбола в началото на май, след като отборите вече получиха позволение да подновят тренировки, макар и на малки групи.

Зьодер обаче изтъкна, че остава „напълно немислимо“ да се провеждат мачове с публика по стадионите. „Възможно е от 9 май да започнем провеждането на „призрачни“ мачове. Един уикенд с футбол е далеч по-поносим от уикенд без футбол“, коментира Зьодер пред Билд.

На същото мнение е и председателят на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет.

„Бундеслигата може да бъде подновена при условие, че имаме напълно изпипани мерки за провеждането на мачовете“, каза Лашет.

Подкрепата на двама областни премиери може да бъде с ключово значение при взимането на крайното решение, което ще се случи на видео конферентна среща между всички 36 професионални футболни клуба в Германия и ръководството на Германската футболна лига в четвъртък.

Според информация на медиите Футболната лига отчаяно се опитва да намери начин да довърши сезона в Бундеслигата до края на юни, защото иначе ще изгуби 300 милиона евро от телевизионни права.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук