училище

Част от учениците от 5-ти до 12 -ти клас се завръщат в класните стаи след двуседмично дистанционно обучение. Завръщането в клас не важи за София. В столицата учениците от 6-и до 12 клас ще учат онлайн поне до края на мeсеца. До края на месеца остават по домовете си учениците от 6-ти до 12-ти клас в Бургас, както и в гимназии в Хасковско. 

В Пловдивска област завръщането в училищата ще става поетапно. Всички директори са обявили графици за редуване на онлайн и присъствено обучение до Коледа. Организацията на  по-голямата част от училищата в Пловдив, както и на отделни училища в други общини, е такава, че между 30 и 50% ще се намали присъствието на учениците в учебните сгради.

В същото време учителите в Асеновград се заканиха да бойкотират учебния процес като не влязат в час. В писмо до образователния министър и кмета на града преподавателите заявяват, че са притеснени не само за собствения си живот, но и за живота на децата и настояват всички ученици да преминат в онлайн обучение до Коледа

Маските за завърналите се в класните стаи  вече са задължителни и по време на часовете. Продължава да е задължително носенето им и в общите части на училищата. В училищния двор учениците и учителите ще могат да са без маска или шлем, когато няма взаимодействие с друга паралелка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!