ръка, стара, жена

Пластичната хирургия върши чудеса, съвременните жени на 50 и 60 години могат да изглеждат доста по-млади. Но ако желаете, можете лесно да определите реалната възраст на дамите. Някои части на тялото не могат да бъдат коригирани, така че свързаните с възрастта промени се виждат по-ясно.

Кожата около очите

Най-деликатната кожа на лицето е разположена около очите – тя е с дебелина 0,5 мм, докато на самото лице – от 1,5 до 2 мм. На тези места практически няма мазнини, които често помагат за стягане на кожата, като я правят по-еластична. А броят на мастните жлези в тази област е малък – кожата е слабо овлажнена, поради което там по-бързо се образуват бръчки. Те се наричат „пачи крак“. Това са едни от първите бръчки, които постепенно стават дълбоки и удължени.

Шия и деколте

Много жени се опитват внимателно да се грижат за лицето си, да използват различни кремове, серуми, лосиони, но в същото време забравят за врата. Именно шията най-често издава възрастта на дамите, тъй като старее много по-бързо от лицето. Кожата на шията също е тънка, отдолу няма дебел слой мазнини, който да я предпази и тя бързо се дехидратира и се отпуска.

Младите момичета рядко имат т. нар. „пръстени на Венера” – хоризонтални линии на шията, които с възрастта стават все по-видими. Ако няма редовна грижа за кожата на врата и при нездравословен начин на живот, те могат да се появят дори на 25 години. Повечето от тези пръстени обаче се появяват след 35, а при „добри гени” – дори по-късно.

Ръце

Експертите казват, че първите признаци на увяхване и стареене се появяват в тези области, където има малко мастни жлези, т.е. врата и ръцете. Има и други причини, обясняващи бързото стареене на ръцете: постоянен контакт с различни препарати (сапун, домакински химикали), студен въздух и гореща вода. Поради това липидните мембрани се нарушават, а именно те предпазват кожата на ръцете ни. Без грижа тя става суха, по нея по-бързо се появяват бръчки, пукнатини и тъмни петна, които издават възрастта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук