Столичен общински съвет

За четвърти пореден път Столичният общински съвет не си избра председател. Днешното заседание беше отменено, а номинации така и не бяха издигнати. Следващото заседание на местния парламент е насрочено на 18 декември.

В началото на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) кметът на София Васил Терзиев апелира всички да се направи компромис, да се постигне консенсус и до 12 декември да се намери решение за председател.

„Много е важно максимално бързо да имаме избран председател на СОС, тъй като много неща, които касаят града ни и имат много сериозно материално изражение, не могат да се получат без решение на този проблем. Трябва да изберем максимално бързо председател на Общинския съвет, да се направят разпределения по комисии, да има готови доклади, за да може да избегнем това да изгубим пари и да не посрещнем някои много важни плащания. Апелирам да имам председател, за да придвижим работата“, посочи Терзиев.

Той допълни, че в противен случай ще бъдат загубени много пари и ще се работи с план-сметка за почистването на града от миналата година.

„Разбирам нуждата от преговорите, които правим, трябва да се случи, но това, което трябва да се случи е и да отпушим работата. Молбата ми е всички организирано и стегнато да седнем на масата и да намерим решение, за да избегнем тези проблем за града“, допълни кметът.

Кандидатите на партиите през миналата седмица бяха от „БСП за България“ – Диана Тонова, „Възраждане“ – Красимир Гълъбов, „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат. На първото гласуване не бе избран председател. Състоя се балотаж между Диана Тонова, която събра осем гласа и Красимир Гълъбов, за когото гласуваха седем общински съветници. Съответно председател на СОС не беше избран.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук