Кубрат Пулев
На снимката: Кубрат Пулев

Целувката на Кубрат Пулев и репортерката Джени Суши предизвика международен отзвук. Майсторката на голото суши, както е известна, нае адвокат, за да съди българина.

Реакциите в международния печат са сходни. За случката писаха медии като CNN, The Sun, New York Post, FoxSports, Daily Mail, Boxing Scene, Reuters.

Ето какво пише СИ ЕН ЕН (CNN):

Репортерката, която беше целуната от боксьор, без нейното съгласие, по време на интервю миналата седмица, каза, че атлетът не е спрял дотам.

 

Той я е хванал за задните части, докато тя се приготвяла да си върви. Това обяви Джени Суши на брифинг в четвъртък заедно с адвокатката й Глория Олред.

Репортерката, която работи за Vegas Sports Daily, интервюираше боксьора в тежка категория Кубрат Пулев след победата му в Калифорния, когато той реши да я целуне.

Видеото стана светоизвестно, а адвокатката Олред каза, че Суши, чието истинско име е Равало, била „шокирана и унижена, и не знаела как да реагира”. После тръгнала към масата, за да си събере нещата. Тогава, по думите на Суши, Пулев я хванал за задните части.

 

CNN не успя да се свърже с Пулев за коментар. Промоутърът му и адвокатът му обаче отказаха коментар.

В свой пост в „Туитър” написа, че той и Суши са приятели и са се смели на случката.

Вчера обаче Суши отрече да е приятелка с Пулев и добави, че са се виждали само в деня преди интервюто.

„Не съм окуражавала г-н Пулев да ме хване за лицето, да ме целуне или да ме хване отзад”, каза Суши.

„Бях там, за да отразя боксовия мач като професионалист. Целуването на жена по устните, без нейното съгласие, и хващането й за задните части, е недопустимо.”

Суши и адвокатката й са изпратили писмо до Анди Форест, директор на Калифорнийската атлетична комисия, която покрива боксовите мачове. Те са поискали незабавно разследване и отнемане лиценза на Пулев.

Олерд призова предполагаемите действия на Пулев да бъдат включени в дневния ред на Комисията на 14 май.


Калифорнийската атлетична комисия, в свое становище, каза, че те приемат инцидента сериозно.

„Пулев е уведомен, че преди да има възможност да се бие в Калифорния отново, трябва да се яви пред Комисията и да докаже, че си придържа към принципите на уважение.”

В изявление, характеризиращо инцидента като приятелски акт, Пулев твърди, че Суши се е присъединила към него и приятелите му след победата същата вечер.

Тя от своя страна твърди, че е била поканена от приятел на партито и че не е отишла с надеждата да интервюира други боксьори.

Когато Пулев се появил на партито същата вечер, се държал „все едно нищо не се е случило”, каза Суши, но по-късно той я помолил да изреже целувката от интервюто.

„Не го махнах, вместо това го публикувах, защото исках да хората да видят какво е направил. Исках да поеме отговорност. Не искам да се измъкне. Това, което ми направи, беше отвратително.”

Суши каза, че се надява никоя друга жена да не попада в такава ситуация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!