ЦИК
Снимката е илюстративна

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува резултатите от втория тур за всички областни градове при 100 % обработени протоколи на Секционните избирателни комисии (СИК) в Общинските избирателни комисии (ОИК).

Втори тур на местния вот в неделя – 5 ноември, се произведе в общините Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Хасково и Шумен. На първия тур на 29 октомври, избирателите избраха кмет на областните градове Бургас, Враца, Кърджали, Монтана, Перник, Стара Загора, Търговище и Ямбол.

В София според данните на база обработени 100% от протоколите от СИК в OИК, Васил Терзиев, издигнат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София), печели 48,20 на сто, а Ваня Григорова от „БСП за България“ – 46,89 на сто от вота.

В Благоевград, при обработени 100% протоколи от секционните избирателни комисии (СИК), Методи Байкушев, издигнат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, получава 50,21 на сто от гласовете. На второ място е Илко Стоянов, издигнат от инициативен комитет, с 47,24%.

Във Варна, при обработени 100% протоколи, кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Благомир Коцев получава 53,06% от гласовете. На втора позиция е кандидатът на ГЕРБ Иван Портних с 41,52% от гласовете.

Във Велико Търново при обработени 100 процента протоколи в Oбщинската избирателна комисия (ОИК) Даниел Панов (ГЕРБ) има 53,20 на сто от вота, а Йордан Терзийски от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 42,30 на сто.

Във Видин, при обработени 100 процента от протоколите на СИК в OИК, води Цветан Ценков (СДС) с 57,28 на сто от гласовете. На второ място е Александър Матеев (ГЕРБ) с 39,92 на сто.

В Габрово, при обработена 100-процентова извадка от протоколи от СИК в OИК, Таня Христова от ГЕРБ получава 66,58 на сто от вота на хората, следвана от Даниел Петров („Възраждане“) с 28,86 на сто от гласовете.

В Добрич, при обработени сто процента от протоколите на СИК в OИК, Йордан Йорданов от местната коалиция ДБГ взема 50,72 на сто от гласовете. На второ място е Красимир Николов (ГЕРБ) с 45,04 на сто от вота.

В Кюстендил, при обработени сто на сто от протоколите на СИК в OИК, пръв е Огнян Атанасов („Партия на Зелените“), с 68,63 на сто от гласовете, следван от Петър Паунов (местна коалиция ГЕРБ) с 29,61 на сто от бюлетините.

В Ловеч, при обработена 100-процентова извадка на протоколите от СИК в OИК, води Страцимир Петков от „Има такъв народ“ (Партия „Български възход“) с 51,76 на сто, следван от Валентина Недялкова (ГЕРБ-СДС) с 45,60 на сто от бюлетините.

В Пазарджик, при обработени 100% протоколи на СИК в OИК, пръв е Петър Куленски от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 53,94 на сто, следван от Тодор Попов от местна коалиция „Новото време“ с 43,95 на сто от гласовете.

В Плевен, при обработени на сто процента от протоколите в OИК, Валентин Христов печели с 63,62 на сто от гласовете, следван от Георг Спартански с 33,51 на сто от вота.

В Пловдив, при обработени 100% от протоколите от СИК в OИК, с 54,15 на сто от бюлетините води Костадин Димитров (ГЕРБ), следван от Ивайло Старибратов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 41,68 на сто.

В Разград, при обработени сто процента от протоколите от СИК в OИК, пръв е Добрин Добрев с 54 на сто от гласовете, следван от Мирослав Грънчаров от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 42,98 на сто от вота.

В Русе, при обработени 100% протоколи в OИК, пръв е Пенчо Милков от местна коалиция „БСП за България“, с 63,00 на сто от гласовете, следван от Иван Иванов (ГЕРБ) с 31,58 на сто от вота.

В Силистра, при обработени сто процента от протоколите на СИК в ОИК, пръв е Александър Сабанов, независим, с 56,21 на сто от вота, следван от Ивелин Иванов (ГЕРБ) с 41,27 на сто от гласовете.

В Сливен, при обработени 100% от протоколите от СИК в OИК, води Стефан Радев (ГЕРБ) с 59,33 на сто от вота, следван от Пламен Стоянов партия „Пряка Демокрация“ с 37,89 на сто.

В Смолян, при обработена 100-процентова извадка на протоколи от СИК в OИК, води Николай Мелемов (ГЕРБ) с 48,63 на сто от гласовете, следван от Стефан Сабрутев от Движение „Нашият град“ с 47,47 на сто.

В Хасково, при обработена 100-процентова извадка от протоколите на СИК в OИК, пръв е Станислав Дечев с 60,37 на сто от гласовете, а на второ място е Николай Ставрев, независим, с 37,37 на сто от вота.

В Шумен при обработени 100 процента протоколи от СИК в OИК печели Христо Христов от „БСП за България“ с 71,38 на сто от гласовете, а втори е Георги Колев (ГЕРБ) с 25,88 на сто.

На първия тур на местните избори на 29 октомври бяха избрани кметовете на осем областни града – Бургас, Враца, Кърджали, Монтана, Перник, Стара Загора, Търговище и Ямбол.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук