Краси обича вечер да се разхожда в любимия
Краси обича вечер да се разхожда в любимия "Кючук Париж"

От близо месец насам пловдивският квартал „Кючук Париж“ не се оглася от силна фолкмузика, както преди. Няма го Краси с надутата тонколона върху колело, който кръстосваше улиците. Някои се радват, че вече не им нарушава спокойствието. Други, които познават добродушния 42-годишен чешит, са загрижени. Какво се е случило с него, къде изчезна?, питат се те.

Причината Краси да прекъсне музикалните си обиколки се оказва проста – развалила му се тонколоната.

Краси, в дните, когато обикаляше квартала с надутата тонколона
Краси, в дните, когато обикаляше квартала с надутата тонколона

„Нямам време да я оправя, имам много работа“, обяснява самият Краси. Той се труди в квартално заведение, за да изкара прехраната си. Няма на кого да разчита, тъй като е сам в живота. От ромски произход е, изоставен е от малък от родителите си.

Красимир Николов
Красимир Николов

Израснал е по домове. Въпреки нерадостната си съдба, Краси не пада духом. Често се усмихва, дружелюбен е с всички и не разбира злобата на онези, които са го обиждали и дори нападали с ритници, когато е обикалял с гърмящата тонколона.

„В „Кючук Париж“ вече ме познават. Като ме срещнат на улицата, някои ми викат: Айде, вади тонколоната и тръгвай!“, обяснява Краси. Той е доверчив и вярва, че радва хората, когато им пуска любимите си фолкзвезди до дупка. Твърди, че и на него му липсва да върти педали из квартала. И се зарича, че ще „почовърка жичките на тонколоната и ще я поправи“.

„Още е топло, ще използвам хубавото време и пак ще кръстосвам“, казва Краси. И добавя, че ще е гол до кръста, както са свикнали да го виждат.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук