д-р Александър Симидчиев
На снимката: д-р Александър Симидчиев

„Имаме нужда от устойчиво мнозинство, от хора, които имат визията, яснотата, експертизата България да е част от нашето европейско семейство“. Това каза депутатът „Демократична България“ в последните три парламента д-р Александър Симидчиев от трубината на провелият се вчера протест срещу връщането на зависимостта на България от газовите доставки от „Газпром“.

Недоволните се събраха след призиви във Фейсбук. Причините за недоволството са блокирането на газовата връзка и уволненията в различните нива на властта. „Демократична България“ също организираха протест срещу „газовия ботуш на Кремъл“. Вижте повече.

Видео от протеста вчера – гледайте тук. 

„Това, което виждам през последната една година, в която съм в политиката е, че четири пъти в България от нула до първа политическа сила в рамките на два месеца се издига някоя различна партийна групировка“, заяви Симидчиев. Единственото нещо, по думите му, което в медицината може да доведе до здраве, е устойчивост.

„Ако лекуваме едно хронично заболяване, устойчиво трябва да лекуваме в една посока, не става постоянно да меним нещо – в противен случай болният организъм няма да бъде излекуван, а определено виждам, че нашето общество боледува“, каза още той.

„Бил съм от другата страна, видял съм какво може социалистическият строй, не искам да се връщам там. Искам да вървим напред там, където можем да се развиваме, децата ни да учат, където има много повече неща, които могат да осмислят живота ни“, изтъкна представителят на ДБ.

Част от ораторите на протеста заявиха, че държавният глава Румен Радев иска да установи президентско управление на държавата, отбелязва БТА.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук